Microsoft-Teams

Drágul a Teams

A Microsoft februártól több Teams-szolgáltatás árát emeli

Ezt úgy kell érteni, hogy a Microsoft 365-ben jelenleg elérhető együttműködési alkalmazások egyes funkciói csak a február elején induló Teams Premiumban lesznek elérhetők.

Február elejétől a Microsoft teljes egészében bevezeti az újjászületett Teams Premiumot. Egyes, jelenleg a Microsoft 365-ben is elérhető funkciók átkerülnek az új termékbe (ami természetesen drágább). (Az újjászületés azt jelenti, hogy létezett a Teams korábbi verziója ugyanezzel a névvel.)

Az új prémium kooperatív csomagot 2022 októberében jelentették be az Ignite-nál, és december közepén mutatták be. A használatához további licenceket kell vásárolnia Microsoft 365-előfizetéséhez. A The Register szerint februártól a Teams Premium előfizetők a következő funkciókhoz férhetnek hozzá:

● Élő feliratfordítás;
● A Teamsben rögzített idővonalon megjelölhető az az időpont, amikor a résztvevők csatlakoznak az értekezlethez vagy elhagyják azt (idővonal jelölés);
● Együtt mód, amely a szervezet profiljához szabható (amikor az értekezlet résztvevői együtt jelenhetnek meg egy virtuális környezetben);
● SMS-értesítések virtuális értekezletekről, szervezeti elemzések a Teams felügyeleti központjában és ütemezett várólista nézetek.

Ezen kívül van néhány szolgáltatás, amelyet a prémium verzióhoz fejlesztettek ki. A Teams segít a webináriumok lebonyolításában a regisztrációk manuális jóváhagyásával, várólisták létrehozásával a jelentkezők számára, és e-mailben emlékeztetőket küld a résztvevőknek. Van egy úgynevezett virtuális „lounge” funkció is, ahol a webinárium házigazdái és szervezői beszélgethetnek az esemény előtt.

P2p titkosítás, a megbeszélések érzékenysége megjelölhető, és szabályozható, hogy kinek van engedélye a megbeszéléseken elhangzottak rögzítésére.

A Microsoft szerint a Teams Premium különféle együttműködési funkciókat kombinál, így a felhasználóknak nem kell több eszközt használniuk.
Harminc napos próbaverzió, ezt követően minimum 10 USD/hó

A Microsoft honlapja szerint a Microsoft 365 előfizetői a szolgáltatás felügyeleti portálján iratkozhatnak fel próbaverzióra, a próbaverzióhoz rendelt felhasználók pedig az aktiválást követően 30 napig használhatják azt. Ezenkívül nyilvános előnézet is elérhető, és nem igényel terjesztést a végfelhasználók számára.

Amikor a Microsoft tavaly októberben bejelentette a terméket, azt írta, hogy a Teams Premium várható listaára felhasználónként havonta 10 dollár lesz. Azóta azonban sok minden történt, így a számításokkal várni kell a végső ár kihirdetéséig.